Димитър Кузманов - Мико, пловдивският тенисист, №2 от българските тенисисти в ранглистата

...
Димитър Кузманов - Мико, пловдивският тенисист, №2 от българските тенисисти в ранглистата
Коментари Харесай

Българският тенисист №2 с емоционален пост: Душата ми е черно-бяла и днес страда

Димитър Кузманов - Мико, пловдивският тенисист, №2 от българските тенисисти в ранглистата за сингъл на ATP, шокира мрежата с пост, който пусна във Фейсбук преди минути. От него излиза наяве, че младата ни вяра напуска родния „ Локомотив Пловдив ”, макар че душата му е " черно-бяла " и през днешния ден страда. Каква е повода?

Предлагаме ви прочувствения пост на Мико без редакторска интервенция:

" Приятели, мъчно намирам думите, с цел да го оповестя, само че събитията са такива – напущам родния Търговска колегия „ Локомотив Пловдив ”. Заченат съм като локомотивец, израснах като локомотивец в семейство на потомствени локомотивци, душата ми е черно-бяла и през днешния ден страда.

Не съм вярвал, че ще пристигна време да се разделя с Търговска колегия „ Локомотив Пловдив ”, на който моят дядо беше един от създателите, само че и това се случи. Напускам клуба, откакто се направи всичко допустимо да се усещам натрапен посетител в родния си дом – кортовете на комплекс „ Локомотив ” до стадион „ Пловдив ”. От оня ден моята майка, Дора Рангелова и вуйчо ми, Стефан Рангелов не са част от клуба, откакто отдадоха живота си за него. Двамата се съгласиха да изоставен клуба откакто Търговска колегия „ Локомотив Пловдив ” има ново управление, което по безсъвестен и извънредно непочтителен метод се отнасяха с тях, както и с мен в редките случаи, в които се прибирах в Пловдив през последните месеци.

Те са моето семейство и аз не мога да остана да се състезавам там, където Дора Рангелова – заслужил занаятчия на спорта, 14 години капитан на България за „ Фед къп ” и „ Били Джийн Кинг къп ”, 15 години изпълнителен шеф на Търговска колегия „ Локомотив Пловдив ” и Стефан Рангелов, мой персонален треньор от началото на спортната ми кариера са недооценени и отношението от страна на новите ръководители е неприемливо!

Поемам по нов път, само че оставам вечно част от черно-бялата общественост. Аз, фамилията ми и хората, които са с мен и зад мен ще създадем нов клуб, в който няма да има задкулисие и тънки инвеститорски сметки. В него значимите неща ще бъдат професионализмът, отдадеността на тениса, развиването на младите гении, напъните на треньорите и родителите. Пловдив дълги години чака своята тенис академия. Ще се посветя на тази концепция, откакто приключа своята спортна кариера. Имам поддръжката на моето семейство и бъдещите ми сътрудници. Надявам се да имам поддръжката и на локалната власт в града, която от дълго време е дебитор на спорта.

Дотогава – подкрепяйте ме на всеки мач и шампионат. Навсякъде, където играя е знамето на България. "
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР